Inscrit le: 30 Jan 2006 Messages: 12080 Localisation: Nancy / France
Posté le: 31 Aoû 2025 16:58 Sujet du message:
Bugun kolay kolay gizlenemiyor. Iktidar partisinin Reis'e slogan atmak için Anitkabir'e getirdigi bindirilmis kitalar gorevlerini bitirdikten sonra gidiyorlar hem de denetim altinda, konusan biri olursa zilgiti yiyor "niye konusuyorsun" diye.
Bu videodan seyredebilirsiniz. Videoyu gönderenin mesajina katilmiyorum...
Merhaba, iste bu aradigim ! cünkü ortada hata var, bunu fransizca yazacagim : "La Turquie est une erreur de conception".
Bunun kanaatine vardim ve kabullendim ! Stoïcisme felsefesi gibi, elimden gelmeyen gerçegi kabul ediyorum artik, üzülmemeye bakiyorum çogu zaman.
Bu "Olusum Hatasi" kaynagi yine fransizca benim için "Delta Differentiel" den kaynaklaniyor : aradaki hatali pay.
Yani ayni bir etnososyal grubun ve ayrisi ile ortaya çikan uyumsuzluk veya yakinlasmama potansiyeli: Afrikalı/Afrikalı ve Çinli/Çinli, yakınlık meselesi, yakın hissetmekle ilgili.
Afrikalılar/Çinliler kendilerine yakin olabilir evrensel insani değerlere mümkündür ama bunun için daha fazla uyuma katılmaya "çaba" lazim.
Aynı şekilde, Avrupa topraklarında doğmuş, sarışın ve mavi gözlü avrupalı ​​Atatürk, başlangıçta Anadolu halkının yaşadığı toplumla bağdaşmayan bir uyumsuzluk yaratabilir... Ne yapmalı? Bu durumda, "çaba" lazim.
Temelden laikligin neden ve neye yaradigini bilmeyen kendini dinli/dinci gören sunni bagnaz fanatikler, veya, geçmisinden tarihi yanlis okuyan ve anlayan kinci alevi Kiliçdaroglululari gibilerin "çalismasi" gerekiyor bunu : reddettikleri Kemalist değerleri yeniden keşfetmek ve uygulamak için bir "çaba" göstermeleri gerekiyor.
Ah farklı sosyo-dini ortadoğu kültürleri, Ah Hataturk! 200 yıllık Avrupalılık, Anadolu'da 20 yıla sıkıştırılmış ama olmadi olmaz tutmadi iste tutmaz öyle ! O yüzden oratada bi hata var, La Turquie est une erreur de conception
Cözüm için kisaca, "AKP/CHP" düetini, dünyasini, blok u birakmak gerekiyor, ama soroslu kuruluslar veya kendini entel gören kuruluslar Üçüncü akimlara "fasist" damgasini vurup tikamaya hazirlar algi ile, oysa olgu apayri olsa da...
Olan Internet sayesinde bilgili ve farkindalikli gençlere oluyor : kaybedilmis yeniden insa edilmesi gereken bir ulkenin bir yapinin tadi kalmadi, hayattin da dolayisiyla.
Toutes les heures sont au format GMT + 2 Heures Aller à la page Précédente1, 2, 3, 4, 5, 6
Page 6 sur 6
Vous ne pouvez pas poster de nouveaux sujets dans ce forum Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum Vous ne pouvez pas éditer vos messages dans ce forum Vous ne pouvez pas supprimer vos messages dans ce forum Vous ne pouvez pas voter dans les sondages de ce forum