Inscrit le: 30 Jan 2006 Messages: 9092 Localisation: Nancy / France
Posté le: 31 Jan 2021 1:55 Sujet du message:
Sabah gazetesi yandas basin sinifindan... Burada basyazilari Mehmet Barlas yaziyor, yillarin gazetecesi, kultursuz ve de birikimsiz biri degil. Geçenlerde bakin neler yazmis :
Geçmisten ders alamayan toplumlarin yarinlari karanlik olur
basligini gorunce sasirdim, ne kadar dogru bir soz dedim, meraklanip okudum.
Iki cümlenin altini ben çizdim !
Citation:
Devletlerin tarihlerindeki başarılı dönemler, devlet adamlarının isimleri ile birlikte anılır. Bizde de Kanuni ile Sokollu'nun beraberlikleri "Yükseliş Dönemi"ne damga vurmamış mıdır? Ya da yakın dönemi, yani Turgut Özal'ın varlığını hatırlayın. Türkiye bir anda eski içe kapalı yapısından sıyrılmış ve dünya rekabetine açılmamış mıydı? Özal'dan sonraki 90'lı yıllarda yaşanılan topyekün iflası ve siyasal çıkmazları hatırlayın. O problemli dönem Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti iktidarı ile geride bırakıldı...
(...)
Altın yıllar Türkiye Cumhuriyeti tarihine "Altın Yıllar" olarak geçecek olan bu dönemin kıymetini bilmeliyiz. Çünkü bir hata nelere sebep olmuyor ki? Osmanlı'nın son döneminde Abdülaziz'e yapılan suikastla başlayan darbeler dönemini ve sonunda Abdülhamid'in bir darbeyle devrilmesi ertesinde 600 yıllık imparatorluğun da feci bir yenilgi ile son bulmasından ders çıkartmamız gerekmez mi? Türkiye Cumhuriyeti de AK Parti gelene kadar darbe-kolik olmamış mıydı?
Eh Erdogan donemini "altin yillar" olarak niteleyip kiymetini bilmemiz gerektigini okuyunca aklima usta gazeteci rahmetli Ilhan Selçuk'un "Dalkavuk ve Soytari" yazisi geldi.
Ilhan Selçuk yazisini :
Citation:
sana soytarı bile denemez, çünkü soytarılık senin için rütbe sayılır. sen dalkavukluk için belini kırıp ikiye katlanırken, senin görüntüne bile katlanmak ne büyük acı...
Toutes les heures sont au format GMT + 2 Heures Aller à la page Précédente1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Page 8 sur 8
Vous ne pouvez pas poster de nouveaux sujets dans ce forum Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum Vous ne pouvez pas éditer vos messages dans ce forum Vous ne pouvez pas supprimer vos messages dans ce forum Vous ne pouvez pas voter dans les sondages de ce forum