Les commentaires sont sous la responsabilité de ceux qui les ont postés dans le forum. Tout propos diffamatoires et injurieux ne sera toléré dans ces forums.
Forums d'A TA TURQUIE :: Voir le sujet - Tayyipland'in gerçek yuzu...
Forums d'A TA TURQUIE Pour un échange interculturel
Inscrit le: 30 Jan 2006 Messages: 12403 Localisation: Nancy / France
Posté le: 31 Aoû 2025 16:58 Sujet du message:
Bugun kolay kolay gizlenemiyor. Iktidar partisinin Reis'e slogan atmak için Anitkabir'e getirdigi bindirilmis kitalar gorevlerini bitirdikten sonra gidiyorlar hem de denetim altinda, konusan biri olursa zilgiti yiyor "niye konusuyorsun" diye.
Bu videodan seyredebilirsiniz. Videoyu gönderenin mesajina katilmiyorum...
Merhaba, iste bu aradigim ! cünkü ortada hata var, bunu fransizca yazacagim : "La Turquie est une erreur de conception".
Bunun kanaatine vardim ve kabullendim ! Stoïcisme felsefesi gibi, elimden gelmeyen gerçegi kabul ediyorum artik, üzülmemeye bakiyorum çogu zaman.
Bu "Olusum Hatasi" kaynagi yine fransizca benim için "Delta Differentiel" den kaynaklaniyor : aradaki hatali pay.
Yani ayni bir etnososyal grubun ve ayrisi ile ortaya çikan uyumsuzluk veya yakinlasmama potansiyeli: Afrikalı/Afrikalı ve Çinli/Çinli, yakınlık meselesi, yakın hissetmekle ilgili.
Afrikalılar/Çinliler kendilerine yakin olabilir evrensel insani değerlere mümkündür ama bunun için daha fazla uyuma katılmaya "çaba" lazim.
Aynı şekilde, Avrupa topraklarında doğmuş, sarışın ve mavi gözlü avrupalı Atatürk, başlangıçta Anadolu halkının yaşadığı toplumla bağdaşmayan bir uyumsuzluk yaratabilir... Ne yapmalı? Bu durumda, "çaba" lazim.
Temelden laikligin neden ve neye yaradigini bilmeyen kendini dinli/dinci gören sunni bagnaz fanatikler, veya, geçmisinden tarihi yanlis okuyan ve anlayan kinci alevi Kiliçdaroglululari gibilerin "çalismasi" gerekiyor bunu : reddettikleri Kemalist değerleri yeniden keşfetmek ve uygulamak için bir "çaba" göstermeleri gerekiyor.
Ah farklı sosyo-dini ortadoğu kültürleri, Ah Hataturk! 200 yıllık Avrupalılık, Anadolu'da 20 yıla sıkıştırılmış ama olmadi olmaz tutmadi iste tutmaz öyle ! O yüzden oratada bi hata var, La Turquie est une erreur de conception
Cözüm için kisaca, "AKP/CHP" düetini, dünyasini, blok u birakmak gerekiyor, ama soroslu kuruluslar veya kendini entel gören kuruluslar Üçüncü akimlara "fasist" damgasini vurup tikamaya hazirlar algi ile, oysa olgu apayri olsa da...
Olan Internet sayesinde bilgili ve farkindalikli gençlere oluyor : kaybedilmis yeniden insa edilmesi gereken bir ulkenin bir yapinin tadi kalmadi, hayattin da dolayisiyla.
Oyumu düzgünce atiyorum kendimce, ortadaki mevcut sonuçtan sorumlugum yok. Ve Fransa'daki orta iç anadolu sehirliler (sehir adi vermek istemeden kirletmemek için) Ataturk'e zehir kusanlar (ceux qui crâchent leur vénin), artik onlara gülüyorum çünkü dedigim "DELTA DIFFERENTIEL" olayi normal.
Eskiden Türkiye'yi Bodrum, Antalya, Sanatçilar vs. olarak sanardim. Artik Olusum hatasinla yüzlestim
Posté le: 28 Déc 2025 13:12 Sujet du message:
Güneri Cevheri Fetocu geçmisi olabilir ancak çok iyi haber aliyor ve kisiler arasindaki iliskileri gayet iyi anlatiyor...
Citation:
Bilal Erdoğan'ın Şehzadeye Biat Merasimi sert başladı. Sadettin Saran'a operasyondan, dört Galatasaraylı yöneticiye uzanan operasyona, herşey Bilal için... Saran önce serbest bırakılmıştı sonra dikleşince Bilal Erdoğan hangi arkadaşını devreye sokup ikinci gözaltıyı yaptırdı?
Akın Gürlek neden zılgıt yedi? Zılgıt sonrası Galatasaray'a nasıl saldırı başladı?
Ela Rümeysa Cebeci'nin haklı olduğu konu nedir?
Posté le: 30 Déc 2025 20:01 Sujet du message:
Senaryo gayet guzel yuruyor... Insanlar dizi seyreder gibi kendinden geçmis seyrediyor, dinliyor... Kendi dertlerini unutmus vaziyette vay beedeyip duruyorlar...
Inscrit le: 30 Jan 2006 Messages: 12403 Localisation: Nancy / France
Posté le: 04 Jan 2026 1:21 Sujet du message:
SelimIII a écrit:
Senaryo gayet guzel yuruyor... Insanlar dizi seyreder gibi kendinden geçmis seyrediyor, dinliyor... Kendi dertlerini unutmus vaziyette vay beedeyip duruyorlar...
Konuya bir ekleme de ben yapayim bu videoyla, cunku bu tutuklamalarin gündemi mesgul etmek ve halkin dikkatini baska yonlere cevirme girisimi oldugunu dusunuyorum.
Ramazani nasil geçiriyorsunuz iftarda sahurda çekilmis fotograflardan album yapilmasini isteyen Milli Egitim Bakanligi yaptigini sanan birisinin okullarinda bu da olur...
Igrençligin daniskasi.
Okuyunda Erdogan iktidarinin ne oldugunu daha iyi anlayin.
Citation:
Barış Terkoğlu
cumhuriyet
9 yaşındaki çocuklara 'din' ve 'Erdoğan' sorgusu!
23.02.2026
Hürriyet başka türlü düşünmenin ve yaşamanın imkânlı olduğu yerde başlar.
Milletin eteğine, bluzuna laf söylüyor, ardından “Kıyafeti biz özgürleştirdik” diyorlar. Yediğiyle içtiğiyle uğraşıp “saygı edebiyatı” yapıyorlar. Çoluğunu çocuğunu rahatsız edip nesil hikâyeleri anlatıyorlar.
Tevfik Fikret Okulları... İzmir’de çoğunlukla orta sınıf ailelerin çocuklarını gönderdiği meşhur bir okul. İlkokulu, ortaokulu, lisesi var. Cuma günü okulda sıradışı bir olay yaşandı. Anlatılana göre, okula gelen müfettişler ilkokul dördüncü sınıftan liseye kadar her sınıftan ikişer öğrenci seçti. Çocuklar sırayla kütüphaneye götürüldü. Müfettişler çocuklara üçer soru sordu: “Din dersinde ders işleniyor mu”, “Din yerine başka bir ders yapılıyor mu”... En ilginci; “Derste cumhurbaşkanına hakaret ediliyor mu” diye sordu... Kimilerine “Din deyince ne anlıyorsun” diye de soruldu. Çocukların yaşları küçüldükçe kafaları karıştı. Elbette kaygılandılar, korktular. Dahası... İfadeleri alındıktan sonra kimlik numaraları ve imzaları alındı. 9 yaşındaki çocuklar hayatlarında ilk kez imza attı.
Ve tabii bu durum okuldaki velileri ayağa kaldırdı. Sonuçta onlar çocuktu. Ailelerinden habersiz nasıl sorgulanabilirdi? Dahası nasıl imzaları alınabilirdi? Neden ailelerine haber verilmedi?
WhatsApp gruplarında büyüyen tepkinin ardından, avukat velilerin öncülüğünde şikâyet dilekçeleri yazıldı. Olay yargıya taşınacak.
9 YAŞA CUMHURBAŞKANI SORGUSU
Olayı duyunca tek tek velileri aradım. Amacım; ne oldu, nasıl oldu sormaktı. Elbette psikolojilerini de anlamaya çalıştım.
Önce aynı zamanda avukat olan G.B. ile konuştum. Kızı N.B. 9 yaşında. İlkokul 4. sınıfa gidiyor: “Kızımı dersten çağırmışlar. Kütüphaneye götürmüşler. İki müfettiş, sorular sormuş. Din dersi yapılıyor mu, din dersinde neler işleniyor gibi sorular. Bir de müfettiş ‘Öğretmeniniz cumhurbaşkanına hakaret ediyor mu’ diye sormuş. Kızım o kadar anlamamış ki soruyu ‘hayır dedim, doğru mu dedim’ diye bana soruyor. Korkmuş tabii bir şey olacak diye. Ayrıca kızımın kimlik numarasını alıp imza attırmışlar. Bu çocuk daha 9 yaşında. Pazartesi şikâyetçi olacağım.”
8. sınıf velisi S.A’yı aradım. Kızı D.C.P’nin yaşadıklarını şöyle anlattı: “İlk olarak veli WhatsApp grubunda olayı duydum. Her sınıftan ikişer kişi almışlar. Kızımı okuldan aldığımda bu öğrencilerden birinin de kızım olduğunu öğrendim. Anlattığına göre iki müfettiş varmış. Din dersi işleniyor mu, din dersinde başka bir şey işleniyor mu gibi sorular sormuşlar. Bir de cumhurbaşkanına hakaret ediliyor mu diye sormuşlar. Kimlik numarası alıp imza attırmışlar. Çok rahatsız olduk. Bu yaştaki çocuklardan nasıl beyan alırlar? Nasıl imza attırırlar? Nasıl siyasi soru sorarlar? CİMER’e, savcılığa başvuracağız.”
‘BİZDE İPLER KOPTU’
4. sınıfta okuyan S.E’nin velisi S.A.E. ile konuştum: “Kızımı cuma günü okuldan erken aldım. Diğer arkadaşları o sırada teneffüsteydi. Çocukların anlatması sayesinde öğrendim. Müfettiş gelmiş. Sınıflarından iki kişiyi almış. ‘Din denilince aklınıza ne geliyor, cumhurbaşkanına hakaret ediliyor mu’ diye sormuşlar. Benim kızımı almadılar ama rahatsız oldum. Anneler WhatsApp grubunda herkes rahatsız oldu. Neden çocuk sınıf dışına çıkartılıyor? Kızımın ablası da okulun lise kısmında. Orada da bu durum yaşanmış. Çocuk okula bir şey olacak diye korkmuş. Müfettişin karşısında bildiği duaları okumuş.”
4. sınıftaki S.A’nın velisi E.A. ile konuştum: “Veli grubundan müfettişlerin geldiğini öğrendim. Çocukları alıyorlarmış. Kardeşim uzun yıllardır öğretmen. Onu aradım. ‘Böyle bir şey olmaz’ dedi. Derse girer, dersi izler, ders kitaplarını, öğretmeni ve işleyişi kontrol eder. Müfettişin dersten çocuk çıkardığını o da görmemiş. Bu çocuklar 9 yaşında. Bunlar nasıl imza atacak? Bizde ipler koptu. Savcılığa şikâyet edeceğiz. UCİM’e de başvuracağız. Hiç mi usul erkân bilmiyorsun. Bir çocuk ‘Din sence nedir’ sorusuna ‘la ilahe illallah’ demiş.”
LİSELİLERE YEMİN ETTİRDİLER
İlkokul dördüncü sınıfta ve lisede çocukları okuyan baba İ.K’nin da 9 yaşındaki kızı E.K. çağrılmış:
“Müfettişler, dördüncü sınıftan liseye kadar aynı soruyu soruyor. Onlar çok güzel şekilde de sorsa çocuklar bir şeyler olduğunu anlıyor. Bazıları okuluma bir şey olacak, öğretmenime bir şey olacak diye kaygılanıyor. Çocukluğumuzdan beri müfettiş gelir okula dersi izler. Ama çocukları dersten çıkarıp ‘Din dersi yapıyor musunuz, din dersinde başka bir şey yapıyor musunuz’ diye soruluyor. Üçüncü soruysa ‘Dersinizde cumhurbaşkanımıza hakaret ediliyor mu’? 9 yaşındaki çocuğa kadar düşer mi bu konu? En can alıcı konu ise 9 yaşında çocuğa imza attırıyorlar. Eşim avukat. Hukuk da bunu kabul etmez. Bir de lisedekilere önce yemin ettirmişler. Onlara daha da ileri gidip ‘Evde ve sokakta cumhurbaşkanımıza hakaret duyuyor musunuz’ diye bile sormuşlar.”
İsminin baş harfinin yazılmasını bile istemeyen bir baba ise şunları anlattı: “Kızım 4. sınıfta. Onu da çağırıp üç soru sormuşlar: Din dersinde ders işliyor musunuz, din denilince aklınıza ne geliyor ve üçüncü olarak derste cumhurbaşkanına hakaret ediliyor mu... Kızım cumaya kadar ileride şarkıcı olacağım, doktor olacağım derdi. Cuma günü yaşananlardan sonra ‘Cumhurbaşkanı olacağım ülkeyi düzelteceğim’ diyor. En önemlisi 9 yaşında çocuktan imza almaları. Böyle bir şey olamaz.”
Tevfik Fikret Okulları’nda 9 yaşındaki çocukların tanışmak zorunda oldukları dünya, biz büyüklere çok şey söylüyor.
Hürriyet, çocukların dünyayı müfettişlerden değil yaşamdan öğrenmesidir.
Toutes les heures sont au format GMT + 2 Heures Aller à la page Précédente1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Suivante
Page 6 sur 7
Vous ne pouvez pas poster de nouveaux sujets dans ce forum Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum Vous ne pouvez pas éditer vos messages dans ce forum Vous ne pouvez pas supprimer vos messages dans ce forum Vous ne pouvez pas voter dans les sondages de ce forum